Domaći riblji štapići
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Očišćenu ribu sameljite sa solju, biberom, origanom i paprikom, pa potom prebacite u činiju. Sve sjedinite. U jednoj činiji umutite jaje, a u drugoj pomiješajte prezlu, rendani parmezan i rendanu koricu limuna.
Od smjese od ribe formirajte štapiće željenog oblika i veličine, prvo ih uvaljajte u brašno, pa u jaje i onda u prezlu. Potrudite se da sa svih strana riblji štapić bude dobro oblijepljen.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Tako spremljene štapiće redajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premažite sa nekoliko kapi ulja. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni ili sve dok ne porumene. Kada budu gotovi, pospite malo limunovog soka preko njih. Možete ih jesti uz sezonsku salatu ili mliječni preliv.