"Caka" je u ovome: Evo kako da zgusnete grašak bez zaprške
Kako da najbolje zgusnete grašak bez zaprške? Samo ubacite jednu kašiku ovoga i biće uvijek super.
Tajni sastojak za grašak, daje poseban šmek i čini ga gušćim nego inače. U pitanju je priprema sa mirođijom.
Lagan je za stomak, zdravo i ukusno, a nije vam potrebna nikakva posebna kulinarska vještina da biste ga skuvali.
Sastojci:
500 g graška
500 g svinjskog mesa
1 crni luk
1 praziluk
1 šargarepa
1 krompir
3 čena bijelog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mljevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašičica suvog vlašca
Priprema:
Propržite isjeckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso isjeckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mljevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.
Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno sjeckan krompir, šargarepu i bijeli luk. Promješajte, pa dodajte grašak i opet promješajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte grašak otprilike 30-45 minuta.
Zahvaljujući jednostavnom dodatku i mirođiji, dobićete savršeno gust, mirisan i lagan obrok koji prija svima.
Probajte već danas – iznenadiće vas koliko će grašak biti ukusan i pun domaćeg šmeka, prenosi Krstarica.