"Caka" je u ovome: Evo kako da zgusnete grašak bez zaprške

Pileća salata s tjesteninom//
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kako da najbolje zgusnete grašak bez zaprške? Samo ubacite jednu kašiku ovoga i biće uvijek super.

Tajni sastojak za grašak, daje poseban šmek i čini ga gušćim nego inače. U pitanju je priprema sa mirođijom.

Lagan je za stomak, zdravo i ukusno, a nije vam potrebna nikakva posebna kulinarska vještina da biste ga skuvali.

Sastojci:

500 g graška

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

500 g svinjskog mesa

 

 

1 crni luk

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

1 praziluk

 

 

1 šargarepa

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

1 krompir

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

3 čena bijelog luka

 

 

1 kesica instant krem čorbe od graška

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

suvi biljni začin, biber

 

 

1 kašičica slatke mljevene paprike

 

 

malo mirođije

 

 

2 kašike kečapa

1 kašičica suvog vlašca

Priprema:

Propržite isjeckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso isjeckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mljevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno sjeckan krompir, šargarepu i bijeli luk. Promješajte, pa dodajte grašak i opet promješajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte grašak otprilike 30-45 minuta.

 

 

Zahvaljujući jednostavnom dodatku i mirođiji, dobićete savršeno gust, mirisan i lagan obrok koji prija svima.

 

 

Probajte već danas – iznenadiće vas koliko će grašak biti ukusan i pun domaćeg šmeka, prenosi Krstarica.