Biće daleko ukusniji: Na ovaj način skuvajte grašak i uživajte u savršenom ukusu

Pileća salata s tjesteninom//
ILUSTRACIJA
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Da li cijeli život pogrešno kuvamo smrznuti grašak – evo kako treba, daleko je ukusniji i gotov dok trepnete.

Koliko puta si pomislio da je smrznuti grašak najlakše jelo za pripremu? Otvoriš kesu, ubaciš ga u ključalu vodu i dobiješ kašu bez ukusa.

A zapravo, priprema smrznutog graška ne zahtjeva ni komplikovane korake ni skupe sastojke. Potrebno je samo da promijeniš jedan detalj u načinu kuvanja – i grašak će ti svaki put ispasti sladak, pun ukusa i savršeno skuvan. Zvuči jednostavno? I jeste. Ali većina nas to radi pogrešno.

Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz vreće ubacimo u ključalu vodu. Nerijetko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Dodatni savjeti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:

1. Nikada nemojte da dozvolite da vam povrće proključa.

2. Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz. Poboljšaće prirodnu slatkoću ovog povrća.

3. Nemojte dodavati so prije serviranja, jer može da dovede do dehidriranja povrća.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savjet za najbolji grašak po koracima:

 

 

1. Prvo ispraznite vreću smrznutog graška u šerpu.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

2. Na vrh dodajte šest kašika putera, bijeli luk i malko šećera.

 

 

3. Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

4. Posolite i pobiberite, pa servirajte.

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Zaboravi na grašak koji se raspada i gubi ukus. Uz pravi način pripreme, smrznuti grašak postaje jelo koje se pamti – ne prilog koji se zaboravi. Sljedeći put kad ga budeš spremao, seti se ovog recepta. Jer nekad je razlika između razočaranja i uživanja samo u jednom koraku, prenosi Krstarica.